ALCEDO | Prietenul recoltelor sănătoase
Dec 17, 2017
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutățile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedoltd.ro

Ingrasaminte 1

Romania foloseste, in medie, 46 kg/ha de ingrasaminte, statele UE, de 5 ori mai mult

ingrasaminte (1)Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a explicat in cadrul conferintei ELEC (Liga pentru Cooperare Economica Europeana), ce s-a desfasurat marti la BNR, de ce tara noastra se confrunta cu o productivitate agricola mai scazuta, comparativ cu multe alte tari din UE: cantitatea mica de ingrasaminte pe care agricultorii nostri o folosesc la hectar. El a aratat ca in Romania exista in continuare potential de crestere, dar, in egala masura, exista o grija pentru mediul inconjurator. „Ne preocupam si de mediul inconjurator, dar avem nevoie de investitii foarte mari in agricultura pentru a ajunge la o medie de productivitate asa cum intalnim in alte state europene”, a afirmat ministrul.

El a explicat ca nivelul subventiilor din Romania este mai mic decat in alte state membre, pentru ca in momentul in care s-au facut negocierile pentru subventii, in anii 2002-2003, productia medie la hectar in Romania era de 2,6 tone la hectar, in timp ce in alte state din Europa era de 4-5 tone la hectar, la anumite culturi. „Si gradul de utilizare a ingrasamintelor a dus, probabil, la aceste diferente de productie. In Romania, totalul de ingrasaminte este de 46 de kilograme la hectar. Marea Britanie are un nivel de utilizare a ingrasamintelor de 250 kg/ha, Germania de 211 kg/ha, Grecia de 153 kg/ha, SUA de 120 kg/ha, Austria de 108 kg/ha, Ungaria de 97 kg/ha si Cehia de 95 kg/ha”, a mai precizat ministrul.

Pentru utilizarea eficienta a ingrasamintelor, pentru evitarea contaminarii solului, ALCEDO pune la dispozitia fermierilor servicii de analiza de sol.

Pentru mai multe detalii contactati reprezentantii de vanzari ALCEDO.

Vrei să primești astfel de știri direct pe e-mail?
Alcedo te ține la curent zilnic cu cele mai noi informații tehnice, economice și juridice din domeniul agricol.

Lasă un comentariu